Iedereen Tielt

04/06/2018 - 16:53

IedereenTielt, de nieuwe lokale politieke beweging wil deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Om aan politiek te doen, is men in de praktijk verplicht aan te sluiten bij een bepaald kleur. Concreet betekent dit in het gelid van de nationale partij stappen, de verplichting beleidskeuzes van hogere echelons te verdedigen, maar ook rekening houden met de verzuchtingen van de traditionele achterbannen. Hieruit blijkt duidelijk dat partijpolitiek, zeker op lokaal niveau en zeker in Tielt, haar grenzen heeft bereikt en verlammend werkt.

Precies door los te komen van partijpolitiek, kunnen we nieuwe sterke kandidaten aantrekken die expertise hebben opgebouwd en die gedreven zijn maar die niet bereid zijn een kleur aan te nemen.

Mensen die zich geroepen voelen om zich aan te sluiten en menen een positieve bijdrage aan onze stad te kunnen leveren, zijn trouwens welkom!
Op lokaal niveau gaat het echter niet over communautaire kwesties, over rechts-links, over migratie, maar gaat het gewoon over onze eigen stad.
Wat kan beter? Hoe kunnen we dat het best oplossen met de bestaande middelen? Wie vertrouwen we hiervoor?
Uit verschillende hoeken krijgen we het duidelijke signaal dat mensen het echt niet meer weten. De moeilijke thema’s op nationaal en Vlaams niveaus maken het voor de mensen niet makkelijker.

Onze overtuiging is dat mensen vandaag vragen om gedreven mensen die een visie en een hart hebben voor Tielt en die met volle overgave en goesting aan lokale politiek willen doen.
Iedereen Tielt heeft de ambitie en ferme intentie aan deze vraag van de bevolking te voldoen.

Voor de naam hebben we gekozen voor Iedereen Tielt, met de Halletoren als i zodat dit tevens als Iedereen telt kan gelezen worden: alle leeftijden, alle deelgemeenten en alle kleuren.

We werken de komende twee jaar keihard om een mooi, eerlijk en gedragen programma uit te werken. We geloven oprecht dat we de juiste ingrediënten in huis hebben voor een succesverhaal: een mix van mensen met bestuurservaring en van nieuwe geëngageerde
gezichten en vooral onwaarschijnlijk veel gedrevenheid.
Goeie ideëen gaan over de partijgrenzen heen en we willen ons onbevangen inzetten voor een nog beter Tielt.